Görögország! - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Országok

Közzétéve 2023 április, 16 - 12:12

Görögország!-Vélemény!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 150000 Forint
Vonalkód: 16492

Görögország a világ  egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja.Több mint 60 lakott szigetével,történelmi helyszineivel,idilli strandjaival, hatalmas hegyvonulataival rengetek túrista látványosságot kinál,amit érdemes felfedezni.

Görögország az európai kúltúra bölcsője, s mint ilyen 17 UNESCO Világöröksége közül 15 tisztán kulturális örökség.

Ezen kivül számtalan lenyügöző csodát találunk errefelé,legyen szó tengerpartokról, hegyekről stb.

ATHÉN-ban jártam!

Görögország fővárosa Athén.Az európai kontinens legdélebbi fővárosa.Nevét az ókori városvédő istennőjéről,Athénéről kapta.

A város az Attikai félszigeten található, és két dombjáról, az Akropoliszról, és a Lykovittosról csodálatos panorámában mutatkozik be Athén szépségei.

Görögország lakosságának egyharmada él a görög metropoliszban, és Dél-európa legnépesebb városának számit.

Az európai civilizáció bölcsőjének nevezett város az év szinte minden évszakában.de különösen tavasztól őszig, nyüzsög a túristáktól.

A történelem egyik legrégebben lakott településének számit, már hétezer évvel ezelőtt is lakták.A görög kúltúra emlékeit számos műemlék őrzi, s minden egyes darab hűen tükrözi az antik kultúra páratlanságát.

A legjelentősebb műemlék az aranykorból,az időszámitás előtti ötödik századból maradtak fent.Athénról általában az AKROPOLISZ jut  mindenki eszébe. Túristák milliói keresik fel a monumentális épitészeti romjait,amely elsőként kapta meg az Európa Kulturális Fővárosa cimet és 1987 óta szerepel az UNESCO Világörökség listáján.

Az ókori Athént tartják a demokrácia, a politikai tudományok, a múvészet, a sport bölcsőjének.

Még időszámitásunk előtt, 776-ban a városban rendezték meg először az olimpiai játékokat.Az egyik stadion maradványaira épült az első újkori olimpia épületének. a Panathenaic Stadionnak az épülete.Ókori maradványszinházában, a Dionüszosz szinházban mimnden nyáron az Athéni Fesztivált rendezik meg.

A város legnépszerűbb látnivalói közé tartozik a Fellegvár alatt elterülő Plaka negyed, amelynek tavernái, kávéházai, mindig nyüzsög a turistáktól.Igényes éttermei a mediterrán izek kedvelőinek különleges görög ételeket kinálnak.

Athén egyik leghiresebb épületében, az Akropolisz Múzeumban az átlátszó üveg padlózata alatt látható az ókori feltárt város.

Az Athéni Régészeti Múzeumban megtekinthető egy antik szerkezet, amely számológép és csillagászati eszköz, melyek fényévekkel megelőzte korát.

Utazzunk tovább, nagyon ajánlom mindenkinek!

SANTORINI!

Santorini része a Küklád-szigetcsopotnak.

A sziget jellegzetes alakja, a tengerből kiemelkedő kráterperem vulkanikus robbanás következtében nyerte el mai formáját.

Fővárosa a  szikla tetején kiépült FIRA,ahonnan az égei-tenger szigetvilág legcsodálatosabb panorámája tárul az ember szeme elé.Hires strandjai a vulkanikus eredetú,fekete kavicsos part.

A sziget természeti szépségének köszönhetően a Világ 7 új csodája közé nevezték.

Tovább folytatva utazásaimat meglátogattam:

KORFU-t!

Legnézettebb látnialója a Achillion Palota, amely 1861-ben épült Erzsébet királyné (Sissy) részére!

Korfu óvárosát 2007-ben az UNESCO Világörökségi védelem alá vonta.

Magyarok sokan látogatnak el KORFU-ra igen sok Magyar honfitársammal találkoztam ott és mindenki elvolt ragadtatva a spok csodától, úgy mint Önmagam.

Nem bántam meg a Görögországi utazásaimat, sőt nagyon kellemes élményeket szereztem, ajánlom másoknak is.!

+Erősségek

Örök emlékek!

-Hátrányok

Fárasztó kissé az utazás!

janosom

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments