Mit kell tudni a BIBLIÁRÓL?! - vélemény

Átlag: 4.86 (7 szavazat)

Kategória: Egyéb könyvek

Közzétéve 2023 január, 23 - 10:10

Frigyláda az ellenség kezén!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 500 Forint
Vonalkód: 20674

Egy újabb bibliai történet!

Történet röviden a következő:

Az Izraeliták súlyos vereséget szenvedtek a filiszteusokkal vivott csatában,ezért elhatározták, hogy elhozzák Silóból a frigyládát. mert annak közelsége az ellenség feletti győzelem reményével töltötte el őket.Mikor a frigyláda a táborba érkezett, az izraeliták felujjongtak, örömteli kiáltásuk a fileszteusok táborába is elhallatszott.Az – izraeliták istene hatalmas isten-mondták egymásnak a fileszteusok megrettenve.Minden erőnket  össze kell szedni,hogy legyőzzük a népét!

Minden erejüket összeszedve ismét legyőzték a csatában az izraelitákat,és a frigyládát hadizsákmányként magukkal vitték.

Benjamin törzséből megmenekült egy ember, aki egészen Silóig futott Élihez, az agg főpaphoz.

Mi történt fiam?Kérdezte tőle Éli.A fileszteusok legyőztek minket a csatában,súlyos vereséget szenvedtünk,és elrabolták tőlünk a frigyládát.Ekkor Éli földre zuhant és meghalt.

A fileszteusok Asdódba,Dágon templomába vitték a frigyládát,és istenük szobra mellé tették. Másnap reggel Dágon szobrát a frigyláda előtt, eldőlve találták.A papok megdöbbentek és ismét talpára állitották a hatalmas arany szobrot.

A következő reggel azonban a szobor ismét a frigyláda előtt eldőlve feküdt,de ekkor már a feje és karja is elvolt törve, a törzsétől.Nem sokkal ezután fekélyes betegség támadta meg a filiszteusokat, házaikat pedig elárasztották a patkányok.

Ne maradjon nálunk Izrael istenének ládája!Mondták sokan!Ökrös szekérre rakták,és egy arannyal töltött kis ládikát is mellé raktak,engesztelő ajándékként.

De arról is megakartak győződni.mi mindenre terjed ki Izrael istenének hatalma, ezért betanitatlan teheneket fogtak a kocsirud mellé,és kocsis nélkül inditották útnak a szekeret.

Aratásból felpillantó izraeliták látták meg először a közeledő szekeret,és örömmel rohantak oda,és óvatosan leemelték a frigyládát a szekérről.Égőáldozattal köszönték meg az Úrnak,hogy visszajutatta hozzájuk a szerződéskötésük ereklyéjét.

Ennyi a történet lényege.Remélem tettszett!

+Erősségek

Rövid,de könnyen megjegyezhető!

-Hátrányok

Vázlatos!

janosom

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Mit kell tudni a BIBLIÁRÓL?! fotók

2023.01.11

+1

Fogságban!

Most egy újabb bibliai eseményről, mégpedig PÁL FOGSÁGÁRÓL az Apostolok cselekedetei részből c.részből irok röviden. A történet arról szól,hogy Pál és a testvérek Caesareába érve felkeresték a...
Mit kell tudni a BIBLIÁRÓL?! fotók

2023.01.11

Jairus leányáról!

Amit illik tudni erről a bibliai történetről, röviden, lényegre töróen megpróbálom kifejteni ebben a véleményemben. Jairus a zsinagóga feje térden állva kéri Jézust,hogy gyófyitsa meg...
Mit kell tudni a BIBLIÁRÓL?! fotók

2022.06.28

+1

Vélemény a vízözönről!

Akik nem ismerik a Biblia történeteket, bizonyára várják,hogy a Noé bárkája véleményem után írjak a bárka elkészülése utáni történetekre.Előzőekben leírtam a Noé bárka készítésénak okát, körülményeit...