Aha hámlasztó - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Közzétéve 2021 november, 19 - 15:15

Foltok az arcon!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 1700 Forint
Vonalkód: 11276

Nagyon sokan vannak akik már fiatal korukban szeplősek,májfoltosak, idősebb korban pedig öregségi foltokkal küszködnek.

Vajon van-e lehetőség ezektől megszabadulni, esztétikailag jobban, szebben kinézni?Ez a kérdés felmerült bennem, és úgy gondoltam utána járok és megosztom másokkal. Előljáróban szeretném leszögezni,hogy bizony nem könnyű ezektől végleg megszabadulni és hosszú idő több hét is kell, ahhoz,hogy eredményeket elérhessünk.

Mik is azok a szeplők?

Fiatalkorban a barna bőrfesték melanin rendellenes termelődése,egyenetlen eloszlása miatt az arcon,szeplők jelennek meg.

Később ezek a napfény hatására sötétebb májfoltokká válnak.A MELANIN a fő okozó!Képződése idegi és hormonális szabályozás alatt áll,tehát nemcsak a napozással függ össze,hanem a szervezet  működésével is.Terhesség alatt vagy fogamzásgátló gyógyszerek szedésekor a megnőtt ösztrogénszint hatására élénkül.

Májműködési zavar következtében és egyes gyógyszerek ,pl.vízhajtók, cukor betegségre és magas vérnyomásra adott készítmények,mellékhatásaként is megjelenhetnek a foltok.

Többnyire a kézfejen és az arcon megjelenő lapos,sárgás-barnás szabálytalan alakú kisebb,nagyobb un. pigmentfoltok a napfény hatására sötétebbé válnak. Halványító krémek,fehérítő szerek arzenálja kapható,de ne feledjük,hogy akár hónapokig is eltarthat,mire javulás már láthatóvá válik.

Mit tehetünk?

ELREJTHETJÜK: Gyógyszertárakban,illatszerüzletekben kaphatók un. KORREKTOROK.

Ezek a termékeknek jó részét olajokkal dúsítják,hogy hidratálja a bőrt.Kérjük meg a gyógyszerészt kozmetikust arra,hogy segítsen kiválasztani bőrünkhöz leginkább illő színárnyalatot,kicsit világosabbat bőrünk tónusánál, és mutassa meg,hogyan kell alkalmazni a készítményt.

HALVÁNYÍTÁS: Legalább naponta kétszer mossuk le a bőrt egy citrom levével.

Az enyhén savas citromlé eltávolítja a bőr legfelső,elhalt hámsejtjeit,ezáltal eltünteti vagy elhalványítja a foltokat.

Hasznos lehet a JOGHURT is.Keverjünk össze  1 teáskanál natúr joghurtot e teáskanál mézzel.Kenjük a bőrre,hagyjuk rajta 30 percig,majd öblítsük le.Műveletet ismételjük naponta még egyszer.

ALOE VERA: A leveléből kipréselt zselében olyan vegyületek vannak, amelyek lehámlasztják az elhalt hámsejteket,és serkentik az új hámsejtek termelődését.Naponta legalább kétszer alkalmazzuk,de vannak olyan késztmények is amelyek aloe verát tartalmaznak,ezeket is jó ha használjuk.

ÍRÓ: A népi gyógyászat javasolja a szeplők,pigmentfoltok eltávolítására,mivel a benne lévő tejsav finoman lehámlasztja a nap által károsított és elszíneződött területeket.Tejsavas hámlasztó krémek,zselék is kaphatók DM.és egyéb üzletekben.

Javasolom az általam vásárolt AHA hámlasztót kipróbálni,mindössze 1500-1770Ft-ba kerül,neten is megrendelhető!

KERÜLJÜK A NAPFÉNYT!

A napsugárzás nyáron 10-16 óra között a legerősebb.Ha lehet ebben az időszakban ne menjünk a napra!Minden nap mielőtt kimennénk a szabadba, kenjük be testünket, főleg arcunkat, nyakunkat, kezünket stb. napvédő krémmel vagy tejjel.

A napon tartózkodás után – szinte elkerülhetetlen- használjunk E-vitamin-olajat.Ez ugyanis mint antioxidáns közömbösíti a bőrkárosító szabad gyököket,így segíthet megelőzni a pigmentfoltok kialakulását.Csak a napon tartózkodás után, kenjük be bőrünket ne előtte!

Remélem,hogy segíthettem!Amennyiben tettszett a véleményem, kérem szóljon hozzá, vagy adjon egy lajkot!Köszönöm!

+Erősségek

Hasznos lehet!

-Hátrányok

Idő kell az eredményhez!

janosom

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments