Közzétéve 2023 május, 12 - 6:06
Fokhagymás-marhahúsgombócok!Vélemény!
Ár : 3000 Forint
Vonalkód: 17342
Fantasztikus étel!Érdemes elkésziteni, nem fog csalódni!
HOZZÁVALÓK:
60 dkg.darált marhahús,-2 tojássárgája,-só,frissen őrölt bors,-3 gerezd fokhagyma,-1 kis fej vöröshagyma,-1 csokor petrezselyem,-5 zsályalevé fél dl olaj.
Fokhagymalekvárhoz:
3 evőkanál olaj,-2 evőkenál cukor,-2 fej fokhagyma,- 2 dl száraz fehérbor.
Burgonyapüréhez:
60 dkg burgonya,-3 dkg vaj,-2 vargányagomba,-frissen őrölt bors,-1 csokor petrezselyem,-0,7 dl meleg tej,-só.
ELKÉSZITÉSE:
A darált húshoz hozzáadjuk a tojássárgákat,sóval borssal az apritott fokhagymával,vöröshagymával,petrezselyemmel,zsályával izesitjük,és alaposan,jól összedolgozzuk.
Vizes kézzel 12 egyforma darabokra osztjuk,kigömbölygetjük, és olajozott tepsibe téve, 180 fokos sütőben, kb. 25 perc alatt, piros ropogósra sütjük.
Közben a fokhagymát meghámozzuk, a forró olajon a cukrot megkaramellizáljuk,hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket,felönzjük fehér borral, és lassú tűzön puhára főzzük.
Ha elkészült, összeturmixoljuk, és ha kell, kevés fehérborral higitjuk.
A körethez a meghámozott,összedarabolt burgonyát sós vizben megfőzzük, leszűrjük, és összetörjük.A forró vajon a kicsi kockákra vágott vargányagombát megfuttatjuk, sóval,borssal és az apritott petrezselyemmel izesitjük.
A törtburgonyához hozzáadjuk a meleg tejet, kézi habverővel könnxyű habosra keverjük, és beledobjuk a poiritott,fűszeres gombát.
Tálaláskor a sült húsgombócokat tányérra tesszük, sima habzsákból burgonyahalmokat nyomunk, mellé, és meglocsoljuk a fokhagymalekvárral.
Ennek a finom ételnek az elkészitése kb. 2 órát vesz igénybe, 4 főre elegendó, és kb.3000Ft a költsége.
Jó étvágyat kivánok!
Ha már jól laktunk a fenti étellel, együnk mellé egy finom süteményt is, melynek receptjét az alant teszem közzé!
CITROMSZELET!
Elkészitése kb. 60 perc, 25 szeletet készithetünk belőle, és kb. 2000Ft-ba kerülhet.
HOZZÁVALÓK:
A tésztához:
25 dkg liszt,-5 dkg cukor,-1 tojás és sütőpor,-10b dkg margarin,-3 evőkanál tejföl.
Vanilia krémhez:
3,5 dl tej,-1 csomag vaniliás pudingpor,-15 dkg porcukor,-15 dkg margarin.
A citromos krémhez:
3 dl viz,- 8 dkg cukor,-1 csomag citromos italpor,-1 csomag pudingpor.
Tetejére: fehér tortabevonó,-diszitőcukor.
ELKÉSZITÉSE:
A tészta hozzávalóiból három lapot sütünk.
A vaniliás krémhez megfőzzük a pudingot, hozzákeverjük a porcukrot,-és a margarint.
A citromos krémhez, a pudingport az italporral,a cukorral és a vizzel felfőzzük.
Az első lapot megkenjük a pudingkrém felével, erre a citromos krém felét simitjuk, rátesszük a második lapot, és megismételjük, a rétegezést a maradék krémmel.
Befedjük a 3. lappal,a tortabevonót felolvasztjuk, rákenjük, és szines cukorral diszitjük.
Jó étvágyat kivánok!
Nagyon finom étel és dessuzert!
Hozzávalók elég drágák!
janosom
Ajánlom
Szabálysértés bejelentése
Minden hozzászólás