Vatta sütemény - vélemény

Átlag: 4.83 (3 szavazat)

Kategória: Egyéb termékek

Közzétéve 2023 május, 12 - 6:06

Fokhagymás-marhahúsgombócok!Vélemény!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 3000 Forint
Vonalkód: 17342

Fantasztikus étel!Érdemes elkésziteni, nem fog csalódni!

HOZZÁVALÓK:

60 dkg.darált marhahús,-2 tojássárgája,-só,frissen őrölt bors,-3 gerezd fokhagyma,-1 kis fej vöröshagyma,-1 csokor petrezselyem,-5 zsályalevé fél dl olaj.

Fokhagymalekvárhoz:

3 evőkanál olaj,-2 evőkenál cukor,-2 fej fokhagyma,- 2 dl száraz fehérbor.

Burgonyapüréhez:

60 dkg burgonya,-3 dkg vaj,-2 vargányagomba,-frissen őrölt bors,-1 csokor petrezselyem,-0,7 dl meleg tej,-só.

ELKÉSZITÉSE:

A darált húshoz hozzáadjuk a tojássárgákat,sóval borssal az apritott fokhagymával,vöröshagymával,petrezselyemmel,zsályával izesitjük,és alaposan,jól összedolgozzuk.

Vizes kézzel 12  egyforma darabokra osztjuk,kigömbölygetjük, és olajozott tepsibe téve, 180 fokos sütőben, kb. 25 perc alatt, piros ropogósra sütjük.

Közben a fokhagymát meghámozzuk, a forró olajon a cukrot megkaramellizáljuk,hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket,felönzjük fehér borral, és lassú tűzön puhára főzzük.

Ha elkészült, összeturmixoljuk, és ha kell, kevés fehérborral higitjuk.

A körethez a meghámozott,összedarabolt burgonyát sós vizben megfőzzük, leszűrjük, és összetörjük.A forró vajon a kicsi kockákra vágott vargányagombát megfuttatjuk, sóval,borssal és az apritott petrezselyemmel izesitjük.

A törtburgonyához hozzáadjuk a meleg tejet, kézi habverővel könnxyű habosra keverjük, és beledobjuk a  poiritott,fűszeres gombát.

Tálaláskor a sült húsgombócokat tányérra tesszük, sima habzsákból burgonyahalmokat nyomunk, mellé, és meglocsoljuk a fokhagymalekvárral.

Ennek a finom ételnek az elkészitése kb. 2 órát vesz igénybe, 4 főre elegendó, és kb.3000Ft a költsége.

Jó étvágyat kivánok!

Ha már jól laktunk a fenti étellel, együnk mellé egy finom süteményt is, melynek receptjét az alant teszem közzé!

CITROMSZELET!

Elkészitése kb. 60 perc, 25 szeletet készithetünk belőle, és kb. 2000Ft-ba kerülhet.

HOZZÁVALÓK:

A tésztához:

25 dkg liszt,-5 dkg cukor,-1 tojás és sütőpor,-10b dkg margarin,-3 evőkanál tejföl.

Vanilia krémhez:

3,5 dl tej,-1 csomag vaniliás pudingpor,-15 dkg porcukor,-15 dkg margarin.

A citromos krémhez:

3 dl viz,- 8 dkg cukor,-1 csomag citromos italpor,-1 csomag pudingpor.

Tetejére: fehér tortabevonó,-diszitőcukor.

ELKÉSZITÉSE:

A tészta hozzávalóiból három lapot sütünk.

A vaniliás krémhez megfőzzük a pudingot, hozzákeverjük a porcukrot,-és a margarint.

A citromos krémhez, a pudingport az italporral,a cukorral és a vizzel felfőzzük.

Az első lapot megkenjük a pudingkrém felével, erre a citromos krém felét simitjuk, rátesszük a  második lapot, és megismételjük, a rétegezést a maradék krémmel.

Befedjük a 3. lappal,a tortabevonót felolvasztjuk, rákenjük, és szines cukorral diszitjük.

Jó étvágyat kivánok!

+Erősségek

Nagyon finom étel és dessuzert!

-Hátrányok

Hozzávalók elég drágák!

janosom

Ajánlom

+2

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Vatta sütemény fotók

2023.05.17

Itt az eper majd a cseresznye szezon!Vélemény!

Itt a tavasz, gyünyörű ,május, amikor virágba borul a természet, pompázik minden. Nekem a május az év legszebb hónapja, minden évben alig várom,hogy eljöjjön.Aranysárga repcetáblák, különféle zöld...
Vatta sütemény fotók

2023.04.20

Az ellenállhatatlan vatta sütemény.

Egy nagyon finom süteményt szeretnék bemutatni – amelyet sok-sok év óta, időről időre mindig elkészítek. Annyira finom és könnyű, hogy szinte azonnal elfogy – sőt mindig kevésnek...