Mit kell tudni a BIBLIÁRÓL?! - vélemény

Átlag: 4.86 (7 szavazat)

Kategória: Egyéb könyvek

Közzétéve 2023 január, 11 - 6:06

Fogságban!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 500 Forint
Vonalkód: 14762

Most egy újabb bibliai eseményről, mégpedig PÁL FOGSÁGÁRÓL az Apostolok cselekedetei részből c.részből irok röviden.

A történet arról szól,hogy Pál és a testvérek Caesareába érve felkeresték a keresztény előljárót, Fülöpöt.

Itt látogatta meg őket Agabus próféta, aki figyelmeztette Pált,hogy veszély fenyegeti,ha visszatér Jeruzsálembe.Elvette Pál övét, összekötözte saját kezét és lábát, majd igy szólt:-Igy kötözik meg a zsidók azt akié ez az öv,hogy a rómaiak kezére adják.

Pál azonban ezt válaszolta:Nemcsak a fogságot, de a halált is kész vagyok vállalni Jézusért!

Nem sokkkal ezután barátaival Jeruzsálembe érkezett, felkereste a Templomot, ahol egy csoport zsidó nyomban felismerte.

Ez az az ember aki , mindenütt, ellenünk a törvény ellen beszél!-kiálltozták majd megragadták és kivonszolták a templomból.

Olyan nagy volt a csődület és a lárma,hogy erre a római helyőrség is odasiestett. utat tört Pálhoz, ezredesük pedig kimentette őt a vérszomjas tömegből.Láncot tettek rá, és az erőditménybe kisérték.Mielőtt belépett a várba, Pál  az őt követő tömeghez szólt azt kiálltotta,hogy zsidó vagyok!Kezdetben üldöztem a keresztényeket, de a Damaszkuzba vezető úton meghallottam Jézus hangját.és akkor megkeresztelkedtem, és azóta terjesztem az Úr igéit a zsidók és pogányok között!

A tömeg ekkor újfent zajongni kezdett dühödtem kiálltozva Öljétek meg őt!Az ezredes bevitte a fogjot a várudvarba.és parancsot adott,hogy ostorozzák meg.De amig az oszlophoz kötötték, Pál megkérdezte hogy jogotok van római polgárt izélet nélkül megkorbácsolni?A parancsnok megtudva,hogy Pál született római polgár,nyomban kioldoztatta.

A zsidók egy csoportja megesküdött,hogy addig nem vesz magához sem ételt, sem italt, amig meg nem öli Pált.

Követelték a római ezredestől.hogy küldje át foglyát kihallgatásra a  Szanhedrinhez, azt tervezve,hogy útközben gyilkolják meg.Pál nővérének fia azonban kihallgatta a merénylet tervét, és sikerült eljuttatnia nagybáttyához.

Mondel a hirt az ezredesnek!Mondta Pál az ijfúnak.Mikor a parancsnok ilymódon tudomást szerzett a gyilkos tervről,az éj leple alatt felfegyverzett gyalogság és lovasok kiséretében Caesareába szállitotta foglyát.

Pál itt két évet töltött fogságban.

Hát ennyi a rövid történet Pál fogságáról.Remélem hasznosnak bizonyul a bibliai történetek kedvelői számára!

+Erősségek

Lényeg benne van!

-Hátrányok

Nem teljes történet!

janosom

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Mit kell tudni a BIBLIÁRÓL?! fotók

2023.01.23

Frigyláda az ellenség kezén!

Egy újabb bibliai történet! Történet röviden a következő: Az Izraeliták súlyos vereséget szenvedtek a filiszteusokkal vivott csatában,ezért elhatározták, hogy elhozzák Silóból a frigyládát....
Mit kell tudni a BIBLIÁRÓL?! fotók

2023.01.11

Jairus leányáról!

Amit illik tudni erről a bibliai történetről, röviden, lényegre töróen megpróbálom kifejteni ebben a véleményemben. Jairus a zsinagóga feje térden állva kéri Jézust,hogy gyófyitsa meg...
Mit kell tudni a BIBLIÁRÓL?! fotók

2022.06.28

+1

Vélemény a vízözönről!

Akik nem ismerik a Biblia történeteket, bizonyára várják,hogy a Noé bárkája véleményem után írjak a bárka elkészülése utáni történetekre.Előzőekben leírtam a Noé bárka készítésénak okát, körülményeit...