Közzétéve 2021 december, 27 - 12:12

Fekete nadálytőről vélemény!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 2500 Forint
Vonalkód: 11908

Amit  címben is jeleztem, erről  a csodát művelő orvosságról,gyógynövényről szeretnék véleményt alkotni!

Aki a leírtakkal egyetért, kipróbálta, kérem egy lajkkal jelezze felém.Előre is köszönöm!

Lássuk miről is van szó?:

A fekete nadálytő levele és gyökere A-, B12- és C-vitamint tartalmaz, de megtalálható benne kalcium, kálium, foszfor, kén, rostok, aminosavak és természetesen más, értékes vegyületek is. A fekete nadálytő fehérjetartalma nagyobb, mint bármelyik zöldségé. Óvatosan kell bánni ezzel a gyógynövénnyel, mert még nincs határozott tudományos megállapítás azzal kapcsolatban, hogy a gyógynövény rákkeltő vagy rákmegelőző-e. Azért kétséges a kategóriába sorolása, mivel csersavat tartalmaz, amely okozhat rákot, de meg is előzheti a daganatos állapotokat. Legalábbis a hozzáértők ezt állítják.

A fekete nadálytő egyike azon csodálatos gyógynövényeknek, amelyet már évszázadok óta alkalmaznak különböző betegségek kezelésére. Az ókori rómaiak és görögök súlyos menstruációs vérzésre, sebesülésekre, zúzódásokra és törött csontra alkalmazták. Manapság alkalmazzák gyulladásra, izomfájdalomra, ízületi fájdalomra és duzzanat csillapítására.

A gyógynövényt és a belőle készült készítményeket lehet használni osteoarthritis és törött csont esetén. Mivel igen gyorsan gyógyít  egyik legfontosabb összetevője az allantoin, amely elősegíti a sejtek növekedését és a mihamarabbi gyógyulást is.

A fekete nadálytő már több száz éve kiemelkedő szerepet játszik a hagyományos orvoslásban. Az egyik legelterjedtebb gyógynövény a csont- és ízületi problémák kezelésére, de a hátfájást is csillapítja, illetve rándulások és zúzódások esetén is bátran alkalmazható.

Mi mindenre jó még ez a gyógynövény:

A hagyományos gyógyászat sok területen alkalmazza ezt a remek gyógynövényt. Az egyik ilyen terület nem más, mint a sebgyógyítás, hiszen rendkívül gazdag rozmarinsav és szalviánsav tekintetében, melyek nagyon magas gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatással rendelkeznek. Borogatásként is használhatjuk, így segíti elő a gyorsabb sebgyógyulást.

A fekete nadálytő az ízületek és a csontok egészségét is támogatja. A gyógynövénnyel kapcsolatban bebizonyosodott, hogy csökkenti az ízületi merevséget és fájdalmat, emellett javítja a mobilitást. A gyulladás nagyon sok ízületi probléma középpontjában áll. A fekete nadálytő az aktív vegyületeinek köszönheti a hatékonyságát, hiszen gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek.

A fekete nadálytő mérsékli az akut és a krónikus izomfájdalmat, sőt segítséget nyújthat duzzanat esetén is. Alkalmazhatjuk akkor is, ha fáj a hátunk vagy a derekunk, hiszen jó hatással van a meghúzódott, begyulladt, feszülő izmokra. Kirpóbáltam!Valóban hatásos!

A gyógynövény gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatását a modern klinikai vizsgálatok is alátámasztják. Az allantoin-tartalma javítja a sejtosztódást, ami segíthet a gyorsabb sebgyógyulásban.

Fenolsavakat is tartalmaz a fekete nadálytő, melyeknek kiemelkedő az antioxidáns-tartalma. Olyan vegyületekben is gazdag, amelyek enyhítik a gyulladásos folyamatokat és meggátolják a kórokozók fejlődését és elszaporodását.

A gyógynövényt elsősorban krémek és kenőcsök formájában használjuk, belsőleg csak óvatosan szabad fogyasztani, csakis az előírt mennyiségben és a meghatározott ideig.Figyelem! Ha nem így alkalmazzuk, sokfajta mellékhatással kell számolnunk, többek között hasi fájdalommal, hányingerrel, fáradtsággal és hasmenéssel.

Ha szed valamilyen gyógyszert, a fekete nadálytő alkalmazása előtt mindenképpen konzultáljon az orvosával, mivel a gyógynövény vegyületei kölcsönhatásba léphetnek egyes gyógyszerekkel és csökkenthetik a hatékonyságukat.

Úgy hiszem,hogy lényegre törően sikerült a kedves olvasót megismertetnem ezzel a csodás gyógynövénnyel, jótékony hatásaival.Gyógyulást kívánok!

+Erősségek

Nagyon hatásos gyógynövény!

-Hátrányok

Csak a leírás szerint használható,mellékhatások lehetnek!

janosom

Ajánlom

+2

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments