Közzétéve 2023 február, 24 - 11:11
Ezt nem szabad kihagyni!
Ár : 1500 Forint
Vonalkód: 15599
Fánk a farsangi időszak elengedhetetlen finomsága, de máskor is igen kedvelt sütemény.Van aki töltve szereti, más csak porcukorral megszórva vagy legvárt tesz a tetejére.
Van egy olyan receptem amivel a fánk akár 20 perc alatt és olcsón elkészithető!
GYORS FÁNK!(képen látható)
HOZZÁVALÓK:( 4 főre)
2 bögre liszt ( 30 dkg) – 1 csomag sütőpor – 3 evőkanál cukor – 2 tojás – 30 dkg joghurt – bő olaj a sütéshez.
Ennyi az egész, nagyon olcsón elkészithető még ebben az inflációs világban is.
ELKÉSZITÉSE:
A lisztet összeforgatjuk a cukorral,és a sütőporral, beleöntjük a tojásokat, hozzáadjuk továbbá a joghurtot, és alaposan összedolgozzuk.Akkor jó ha nokedlitészta sűrűségű masszát kapunk.
Bő olajat forrósitunk és a tésztából két kanál segitségével beleszaggatunk néhány fánkot, a tészták mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd amikor kész, pepirtörlőre szedjük, hogy lecsepegjen.Tettszés szerint porcukorral, vaniliás cukorral megszórva vagy tetejére legvárt kenve tálaljuk.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Másik fánk ami ugyan nem ilyen olcsó és több időt vesz igénybe az elkészitése, de megéri a következő:
TÚRÓFÁNK KARIKÁK!
Igy néz ki:
HOZZÁVALÓK:
25 dkg túró – 1 tojás – 2 evőkanál cukor -1 csomag vaniliáscukor – 25 dkg liszt – 1 kávéskanál szódabikarbóna -2 evőkanál tejföl – bő olaj a sütéshez.
ELKÉSZITÉSE:
A tésztához a túrót a vaniliás cukorral összetörjük,majd beleütjük a tojást, és összeforgatjuk.a cukorral,hozzáadjuk a lisztet,és a szódabikarbónát, valamint 1 csipet sót.
Jól összedolgozzuk,közben annyi tejföld adjunk hozzá, hogy egy rugalmas tésztát kapjunk.Utána kicsit pihentetjük a tésztát.
Pihentetés után a tésztát ujjnyi vastagra sodorjuk, és egy nagyobb pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.Egy kisebb szaggatóval a tésztakorong közepére lyukat szúrunk.Bő olajat forrósitunk,és a fánkok mindkét oldalát aranybarnára sütjük.Amikor kész, papirtörlőre szedjük,hogy jól lecsepegjenek, és tetszés szerint porcukorral meghintve tálaljuk.(Kb. 40 perc az elkészités)
JÓ ÉTVÁGYAT!
Van még egy recept a tarsolyomban ami szintén nagyon finom és kb. 45 perc alatt elkészithető.
SZALAGOS FÁNK!
HOZZÁVALÓK:
3 dl tej – 10 dkg cukor – 3 dkg élesztő – 4 tojássárgája – 1 csomag vaniliás cukor – 1/2 citrom reszelt héja – 50 dkg liszt – 10 dkg margarin – 1 evőkanálnyi rum – bő olaj a sütéshez.
ELKÉSZITÉSE:
Felmelegitünk 0,5 dl tejet, kevés cukorral,belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.A tojássárgákat habosra keverjük, a maradék cukorral, a viniliás cukorral, és belereszeljük a citrom héját.Hozzáadjuk a lisztet, jól összeforgajuk,és eldolgozzuk benne a felfuttatot élesztőt is.
A margarint felolvasztjuk, és a tésztát elkezdjük bedagasztani.Közben annyi langyos tejet adunk hozzá, hogy amennyit felvesz.
Amikor már szép hólyagos a tésztánk, hozzáadjuk a margarint, és a rumot is.Ezután kevés liszttel meghintjük, és meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Amikor a tészta már megkelt, sodrófával hüvelykujjnyi vastagságúra nyuljtjuk, és fánkszaggatóval kiszaggatjuk.A maradékot összegyúrjuk, kinyújtjuk majd kiszaggatjuk.Addig ismételjük amig elfogy a tésztánk.Ezután a kiszaggatott fánkokat negyedórára pihentetjük, kelesztjük.
Közben bő olajat forrósitunk, majd beletesszük a fánkokat, először fedő alatt kis lángon sütjük, 1-2 percig, majd megforditjuk, és nagyobb lángon, fedő nélkül, sütjük továbi 1 percet.Amikor kész szép aranybarna szinű , papirtörlőre kiszedjük, és lecsepegtetjük mint az előző fánfokat.Tettszés szerint porcukorral megszórva vagy lekvárral megkenve tálaljuk.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Gyorsan, olcsó elkészithetőek!
Kicsit olajos süti!
janosom
Ajánlom
Szabálysértés bejelentése
Minden hozzászólás