Közzétéve 2023 július, 03 - 11:11

Ételek és szinek!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 1010 Forint
Vonalkód: 18705

Nem csak a ruhát érdemes szín alapján válogatni mosás előtt. Már a diétáknál hallani lehetett erről. De csak diétázóknak fontos szétválogatni a színek szerint az ételeket? Egyáltalán jó ez valamire, vagy csak hangzatos? Nos, úgy tűnik a színek nagyobb hatással lehetnek ránk, mint gondolnánk. Ezután a piacon járva nem csak az árakat, hanem a színeket is figyelhetjük. Megéri!

A különféle hasonló színű zöldségeket és gyümölcsöket is lehet (mint mosás előtt) e szempont szerint csoportosítani.

Ilyen módon elkülöníthetünk piros, lila narancssárga, sárga, zöld és fehér növényeket, valamint ezen fajták keverékeit.

 

A piros növények mint például a paradicsom, grapefruit, a görögdinnye és a málna védik a tüdőt, a szívet és a prosztatát.

 

A lilák antioxidáns hatásúak, ráadásul védik sejtjeink örökítőanyagát, a DNS-t. Ide tartoznak a kék szőlő, az áfonya, a szeder, és az eper.

 

A narancssárga növények, vagyis a sárgarépa, mangó, sárgabarack,a sütőtök, és az édesburgonya is antioxidánsok, azonkívül segítik az immunrendszer munkáját.

 

Az immunrendszerre és a szívre van jó hatással a narancs, a mandarin, az öszibarack, a papaja, és a nektarin, valamint az úgynevezett zöld és sárga növények: a spenót, a sárgadinnye és a kukorica.

 

A zöldek:-a brokkoli a spárga, a zöldborsó, a káposzta javítják a vérkeringésünket, csakúgy, mint a fehér és zöld csoportba tartozó fokhagyma, snidling zeller, körte és vöröshagyma.

 

Még arra nem jöttem rá, mi alapján sorolunk be egy növényt egy színbe, hisz vannak egybemosódások, de ezek a növények mindenképp tele vannak vitaminokkal, és ásványi anyagokkal, tehát a fogyasztásukkal csakis nyerhet a szervezetünk.

Jó étvágyat!

+Erősségek

Nem mindenki tudja!

-Hátrányok

Nem teljes felsorolás!

janosom

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Bartholomaeus Platina reneszánsz recepjei fotók

2023.09.20

Nemzetközi recept!

Most ebben a véleményemben két nemzetközi étel receptjét mutatom be! ZÖLDSÉGES RAKOTT KRUMPLI! Ezt főleg a franciák készitik,szeretik, de ha elkészitjük,megkóstoljuk,...
Bartholomaeus Platina reneszánsz recepjei fotók

2023.06.19

Májból készült ételek!GOMBÁS LIBAMÁJ

40 dkg libamáj, 25 dkg gomba, 1 dl tejszín, 1...

Bartholomaeus Platina reneszánsz recepjei fotók

2023.06.14

Sok-sok recept főzéshez,sütéshez!Válogatás!

Vegyes zöldköret fóliában:

Hozzávalók 4...