Közzétéve 2023 május, 01 - 11:11
Egyszerű, de nagyszerű!Vélemény!
Ár : 2000 Forint
Vonalkód: 16983
Bizonyára mindenki szereti a bundáskenyeret, reggelire, vacsorára de sokan ebédre is készitenek.
MOST EBBEN A VÉLEMÉNYBEN RENDHAGYÓ CSAK KEVESEK ÁLTAL ISMERT BUNDÁSKENYÉRRŐL LESSZ SZÓ!
Egyik ismerősömnél kóstoltam meg,elmondhatom,hogy nagyon izlett és már én is sokszor elkészitettem.
BUNDÁS KENYÉR MÁSKÉPPEN!
IME A RECEPTJE:( 4 főre)
HOZZÁVALÓK:
50 dkg kenyér,- 30 szem szilva,-20 szelet fűszeres lapkasajt,-5 tojás,só és olaj.
Ennyi az egész!
ELKÉSZITÉSE:
A kenyeret felszeleteljük, a tojásokat csipet sóval jól felverjük, én villával szoktam.
Egy serpenyőben felforraljuk az olajat,és a tojásban jól megforgatott kenyerek mindkét oldalát átsütjük aranybarnára.
Egy teflonnal kibélelt tepsibe sorakoztatjuk,mindegyik tetejére kimagozott,felezett szilvát teszünk.
Ráteszünk és befedjük őket egy-egy szelet sajttsal,és előmelegitett sütőben ráolvasztjuk.
Bárki, gyorsan elkészitheti, nem bánja meg, nagyon finom étel.
IME:
Készitsünk egy jó galuskát is!
Én személy szerint nagyon szeretem a galuskát, különösen a túrós galuskát.
Ennek receptjét teszem most közzé.Ez a galuska pehely könnyű,olyan hozzávalók kellenek csak, amik általában mindenki konyhájában megtalólhatóak, tehát napi főzéseknél használjuk.A most ismertetett galuska nem a klasszikus galuska, annál több, és finomabb is.Érdemes kipróbálni, elkésziteni nem bánják meg!
JÓ ÉTVÁGYAT KIVÁNOK!
TÚRÓS GALUSKA!
HOZZÁVALÓK:
250 gr krémtúró, lehet sima túró is,-csipet só,-egy szikkadt zsemle, lereszelve vagy darálva.-1 púpozott evőkanál liszt,-egy kávéskanál cukor,-2 tojás,-reszelt citromhéj,-vaj,-zsemlemorzsa,-1 csomag vaniliás cukor izlés szerint,-fahéjas cukor a szóráshoz azaz a tetejére.
ELKÉSZITÉSE:
A tojások sárgáját és a fehérjét szétválasztjuk,és a fehérjét habbá keverjük, egy kávéskanálnyi cukrot tegyünk bele.
A túrót a tojás sárgával jól elkeverjük,hozzáadjuk a lisztet,a lereszelt vagy ledarált zsömlét,a reszelt citromhéjat, valamit a vaniliás cukrot.Az egészet jól elkeverjük, és lazán hozzáforgatjuk a habot is.
Ezután 10 percig állni hagyjuk, majd sós,forrásban lévő vizbe fél evőkanálnyi adagokat szaggatunk és 5-7 percig főzzük.
A galuska közben kb. kétszeresére nő.
Morzsát piritunk,előzör csak szárazon.Amikor már szép aranybarna a szine, egy teáskanálnyi vajat adunk hozzá, és beleforgatjuk a galuskákat.Végül fahájas cukorral megszórjuk és tálaljuk.
JÓ ÉTVÁGYAT KIVÁNOK!
Egyszerűen elkészithetőek!
Nem tudok róla!
janosom
Ajánlom
Szabálysértés bejelentése
Minden hozzászólás