Közzétéve 2023 január, 13 - 11:11
Egy nagyon finom étel!
Ár : 2000 Forint
Vonalkód: 14829
Mielőtt ismertetném a finom étel receptjét, szeretnék pár szóban kitérni alapanyagára a GESZTENYÉRE!
Velem együtt nagyon sokan kedvelik a gesztenyét.A szelid gesztenye húsokhoz és édességekhez egyaránt nagyon illik.
A termés sütése-főzése hossszú munkaigényes feladat!Ha sütni szeretnénk, a csúcsos felét vágjuk be, 15 percig áztassuk,majd ezután süssük meg.Faszénen is készithetjük,.Főzéshez a gesztenye héjáta domború felén bevagdossuk,kuktában a sipolástól számitva 25 percig főzzük.Miután leszúrtük,még melegen hámozzuk meg.A héj alatti finom hártyaréteget is le kell szedni.
A főt gesztenyét és a sültet is csak melegen lehet pucolni.Ha kihúlt, lehetetlen a belső héját leszedni.Feldolgozott formában is kapható!
Na de térjük rá a Gesztenyés ,áfonyás hústekercsre ami egyik kedvencem!
Elkészitése kb. 45 percet vesz igénybe,és kb. 2 óra múlva fogyasztható.
Hozzávalók:
/6 szeményre/
40 dkg főtt gesztenye
2 alma
1 fej vöröshagyma
4 ek. olaj
80 dkg darált sertéshús
1 ek.felapritott petrezselyem
10 dkg fehér kenyér
1 tojás
15 dkg aszalt áfonya
24 szelet bacon
50 dkg burgonya
Ez főleg a karácsony ünnepi étele.
ELKÉSZITÉSE!
Első lépés!
A gesztenyét durvára vágjuk, az almát megmossuk,majd lereszeljük.A hagymát meghámozzuk,felapritjuk, serpenyőben az olaj felén üvegesre piritjuk.
Második:
Nagyobb tálba tesszük, a darált húst, hozzáadjuk a gesztenyét,az almát, a hagymát meg a petrezselymet, belemorzsoljuk a kenyeret, beleütjük a tojást, sózzuk, borsozzuk és jól összedolgozzuk.
Harmadik lépésben:
A sütőt 180 fokra előmelegitjük.Kiteritünk a baconszeleteknél nagyobb alufóliát,beolajozzuk, és kirakjuk a baconnal,hogy a szeletek kissé fedjék egymást.
Elosztjuk rajta a tölteléket, a közepére helyezzük az áfonyát, és szorosan feltekerve a fóliába csomagoljuk.A sütőben 45 percig sütjük, majd eltávolitjuk a fóliát, és a tekercset mér 15 percig sütjük, hogy a szalonna jól megpiruljon.
Kivesszük a sütőből,és kicsit pihentetjük.
Negyedik fázisban:
Mig a hús sül,a burgonyát héjában nem túl puhára főzzük,meghámozzuk, és karikákra vágjuk, és a maradék felforrósitott olajon lepiritjuk.Sőzzuk, borsozzuk izlés szerint.
Ötödik végső lépésben:
A húst felszeleteljük,és a piritott burgonyával tálaljuk.Kinálhatjuk áfonya lekvárral is.
Jó étvágyat kivánok!
Egyszerú finom étel!
Kicsit munka igényes!
janosom
Ajánlom
Szabálysértés bejelentése
Minden hozzászólás