Három állatról! - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Egyéb állatok

Közzétéve 2023 január, 11 - 6:06

Dámszarvas és még kettő!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 500 Forint
Vonalkód: 14746

Nem vagyok szakértő,de van némi ismeretem az állatvilágról.Ebben a véleményben is csak nagyon rövid leszek,senkit nem szeretnék untatni, de a leglényegesebb jellemzőket kiemelve irom véleményemet.

Bizonyára sokan halottak a szarvasokról ezen belül is a DÁMSZARVAS-ról.

Nagyon szép állatról van szó, a természet csodája!Európában élnek, és hazánkban is megtalálhatóak.Jellemző szó a vérző agancsok.A dámszarvasok minden évben új fejdiszt öltenek, hogy teljes pompájukban jelenjenek meg a párzás időszakában.

Áprilisban levetik a régi bőrt, majd egy finom, vlkony bőr nő az agancsra.Augusztus végén az agancsok meghosszabbodnak és megvastagszanak.Ekkor néhány nap alatt a bőr vérző csikokban leválik, az agancsok világosak pirosak, de a dámszarvas felemelt fejjel viseli diszét.Csodás látvány a DÁMSZARVAS .

Már nem ilyen szép de érdekes lehet a

KORALLKIGYÓ! Dél-Amerika állata.

Vigyázat Veszély!

Gyors halál!Jellemző rá az élénk szinek.A korallkigyó a testét beboritó élénk szinű gyúrúkról kapta a nevét.Csendes, nem szivesen harap,mégis nagyon veszélyes.

Mérge a legerősebb kigyóméreg.Az áldozat halálát az okozza, hogy a méreg négy-hat óra leforgása  alatt megbénitja a légzőszerveket.Tehát nagyon gyorsan ellenanyagra van szükség.

Végül az ÓRIÁSVARANGY  ról pár mondatban!

Szintén Dél-Amerikában honos.

Jellemzi az ügyes nyelv!

Falánk, sohasem jóllakott állat,aki a nyelve segitségével kapja el zsákmányát.Visszahúzza a ragacsos nyelvét, egészen a torkáig,

hogy majd jobban előre tudja vetni.Ezt a nagyon gyors előre- hátra mozgást egy száraz csattanás kiséri.

A zsákmány, ami megragadt egy nyálas folyadékba,nem tud szabadulni.Az óriásvarangy igy képes a zsákmányát akár 15 méterről is elkapni.Ez a varangyos béka rovarokra, madarakra,és csúszómászólra is vadászik.

Megemészti még az akkora rágcsálókat is mint ő maga.

Három érdekesség a világból.Jó tudni ,hogy  ilyenek is léteznek.

Amint emlitettem nem célom a történetük egyébb jellemzőik ismertetése, csupán néhány jellemző tulajdonság vázolása a célom.Remélem elnyerte tettszését!Ha igen kérnék egy Lajkot!Köszönöm!

+Erősségek

Lényeg!

-Hátrányok

Rövidség!

janosom

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments