Közzétéve 2021 augusztus, 30 - 14:14

Borotválkozási problémák!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 1000 Forint
Vonalkód: 10047

Már serdülő korban általában magunktól megtanulunk borotválkozni.Ellesjük a technikát apánktól, barátunktól vagy másoktól kérünk tanácsokat,de mindenki rájön, neki hogy a legjobb.Először összevagdoljuk az arcunkat,nem tudjuk azt a fránya borotvát rendesen kezelni.Magunk kárán sokat tanulunk.Úgy van az mint a kerékpározás,kezdetben nehezen megy aztán mint a karikacsapás,elsem tudjuk feledni egész életünkben hogyan kell kerékpározni.

Jó azonban tudni azokat a praktikákat amik segíthetnek a borotválkozás után jelentkező kellemetlen tünetek,bőrpír, bőrirritáció kezeléséhez.

Ezekről is szeretném kifejteni véleményemet tapasztalataimból merítve.

Előljáróban megemlteném,hogy a kellemetlenségeket nemcsak a drága krémekkel,szeszekkel,hanem rengeteg és olcsó ,de hatékony módszerekkel is csillapthatjuk.

Borotválkozás során hámsejteket kaparunk le a bőr felszínéről.Külső védőrétege nélkül a bőr szárazzá és érzékennyé válhat.Kapkodva vagy nem megfelelően végzett borotválkozás után nagy lessz a kiütés kockázata!Nők esetében a hónalj a láb borotválása bőrkiütéssel járó irritációt okozhat.Amikor túlságosan alapos borotválkozás közben megsérül a szőrtüsző a növekvő szőrszál a bőr alatt maradhat és fájdalmas vörös csomó alakulhat ki.

Ha a szórszál a bőr alatt nő, eltávoltásához helyezzünk egy forró vízzel benedvesített ruhát a területre.Hagyjuk rajra kb 5 percig,hogy a bőr felpuhuljon.Csipesszel finoman húzzuk ki a szőrszál hegyét a bőrből,majd körömollóval vágjuk le.

Ha többször is előfordul,hogy a szőr a bőrünk alá nő, érdemes m á s f a j t a bortvára váltani.A mai borotvák többsége dupla,sőt tripla pengékkel van felszerelve.Ezek azonban- a régi egypengés borotvákkal ellentétben-elősegíthetik a szőrszálak befelé növekedését,mivel elhúzzák a borostát a bőrtől,mielőtt levágják.A szőrszálak egy kissé “visszapattannak” és beágyazódhatnak

a felszín alá.Ha pengével borotválkozunk,és a benőtt szőrszál elfertőződik,meg kell akadályoznunk,hogy a kórokozók szétterjedjenek a bőrünkön.Streilizáljuk a pengét gyógyszertári alkohollal,vagy vegyünk újat.

Borotválkozás előtt érdemes bőrünket előkészíteni.Erősen dörzsöljük meg a bőrfelületet kézeünkkel,szivaccsal,hámlasztó vagy mosdókesztyűvel.Ezzel eltávolíthatjuk a szőrtüszőket eltömítő elhalt bőrsejteket,és felmeljük a szőrszálakat a tüszők nyílásáról.

Hogyan használjuk a borotvánkat?Ennek technikája van.

Borotválkozzunk a szőrzet száliránya mentén.A férfiak például s nyakon,a nők pedig a lábukon vagy bikinivonalban l e f e l é

ne felfelé húzzák a borotvát.Ne kövessük el azt a hibát,hogy az éppen borotvált területen feszesre húzzuk a bőrünket.Így ugyanis a szőrszálak enyhén kiugranak, és miután levágtuk a végüket, visszahúzódnak a bőr felszíne alá.

A szőrtüszők duzzanatát megszüntethetjük benzoil-proxid tartalmú krémekkel,arclemosókkal.A gyulladásokat csökkenthetjük

hidrokortizont tartalmazó kenőccsel,a betegtájékoztató utasításait követve.

Ha a borotvakiütés tünetei súlyosabbak,lehetséges,hogy a borotvahab által kiváltott allergiás reakcióról,esetleg bakteriális vagy gombás fertőzésről van szó.Forduljunk házi orvosunkhoz, aki valószínleg antibiotikumokat ír fel.Én már sokféle borotvahabot, borotva zselét használtam.Katona koromban szappannal borotválkoztunk, az is megtette a hatását, felpuhította a bőrömet.Ezek a habok, zselék nem rosszak, elég drágák igy már 1 éve visszatértem a jó öreg szappanhoz.

Az  a l o e  v e r a az egyik legjobb természetes gyógyír az érzékeny is kiütéses bőrre.Az  a v o k á d ó  rengeteg bőrnyugtató vitamint és olajat tartalmaz.Péppé tört húsát közvetlenül alkalmazhatjuk bőrünkön.Az u b o r k á t régóta használják bőrproblémák kezelésére.Helyezzünk egy szeletet közvetlenül az irritált bőrfelületre.A k ö r ö m v i r ág -ot tartalmazó krémek közismerten gyógyítják a sérült bőrt,beleértve a borotválkozás utáni kiütést is.

Hasznos javaslat még,hogy a borotvakiütés megelőzése érdekében három-négy használat után váltsunk borotvapengét.

Borotválkozás előtt ha lehetőségeink megengedik, áztassük magunkat a kádban,vagy tegyünk meleg vizes ruhát az arcunkra kb.10 percig.Amikor jó nedves a bőrünk,könnyebb levágni a szőrszálakat,mert egyenesebben állnak.

Csak mértékkel használjuk a borotválkozás utáni arcszeszt.Ezek a termékek sok alkoholt tartalmaznak,ami kiszárítja bőrünket,és súlyosbítja a bőrsérülést.Válasszunk inkább varázsmogyorót,amely megnyugtatja a bőrt.Még a sebet is kitisztíthatjuk vele,ha véletlenül megvágjuk magunkat a borotvapengével.

Na erre mindenki röhögni fog, pedig igaz!

Sokmindent használhatunk a borotvahab helyett,ha kifogy a flakon.Ilyen borotvahab pótló a hajbalzsam,fogkrém,flakonos tejszínhab,mogyoróvaj,vaj, hidratálókrém,majonéz és a sütőfőző spray.

Ennek oka abban rejlik,hogy sok közülük olaj alap anyag,és biztosítja azt a hidratálást,amit a borotválkozáskor a bőrünk igényel.

Remélem,hogy a fent leírt véleményemmel segíthettem!Szép, sima arcokat, testrészeket mindenkiek!

+Erősségek

Praktikus tanácsok!

-Hátrányok

Tartsuk be a szabályokat!

janosom

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments