Közzétéve 2021 szeptember, 06 - 9:09

Benőtt lábköröm!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 100 Forint
Vonalkód: 10287

Főként a nagylábujjon lévő vastag köröm hajlamos befelé nőni,bőrpírt és fájdalmat okozva,ráadásul a sérült terület könnyen elfertőződhet.

Néhány ember lábkörme eleve úgy nő,hogy esetükben szinte elkerülhetetlenül kialakul ez a probléma.Kiválthatja azonban az is,hogy szűk cipőt vagy zoknit viselünk,vagy nem megfelelően vágjuk le a lábkörmünket.Az olyan rendellenességeket,mint a bütyök vagy a kalapácsujj szintén növelik a lábköröm benövésének valószínűségét.

A pedikűrözésre általában kevesen fordítanak gondot,ám annál inkább érdekelni kezd bennünket a téma,mihelyt benő a lábkörmünk.

Az összes apróbb egészségügyi probléma közül ez az egyik legkönnyebben megelőzhető,mégis többnyire csak akkor vagyunk hajlandók bármit is tenni ellene, amikor már komoly fájdalommal jár.

Leírok most olyan módszereket amikkel orvosolhatjuk a bajt!

Egyik javasolt módszer a lábfürdő alkalmazása.

Töltsünk meg egy lavórt forró vízzel,s oldjunk fel benne néhány evőkanál sót.ÁZTASSUK A LÁBUNKAT A SÓS VIZES FÜRDŐBEN naponta 15 percig,így a benőtt lábköröm környékén felpuhul a bőr.A só fertőtlenít és csillapítja a duzzanatot.

Lábáztatás után mossuk le a sót szappanos meleg vízzel,öblítsük le folyó vízzel,és hagyjuk megszáradni.

Mártsunk egy tiszta fogpiszkálót gyógyszertári alkoholba,majd a segítségével óvatosan nyomjunk egy kis darab steril gézt a lábköröm éle és az érzékeny bőrfelület közé.

A köröm így nem tud belevágni a bőrünkbe,illetve a hús felett fog továbbnőni,amelybe korábban beágyazódott.

Tegyünk rá egy kis fertőtlenítőszert, és ismételjük meg a műveletet mindennap egy tiszta gézdarabbal.

Felejtsük el!Ne tekerjünk kötszert vagy gézt szorosan a sérült lábujj köré,mert a köröm csak még jobban belenyomódik a bőrbe.

Minden nap vegyünk tiszta zoknit,ezzel is csökkenteni tudjuk a fertőzés veszélyét.

Fürdéskor vagy zuhanyzáskor alaposan súroljuk le a lábfejünket szappanos mosdókesztyűvel.Tröröljük szárazra,majd kenjünk fertőtlenítőkrémet a lábujjunkra.

Otthon vagy meleg időben viseljünk nyitott orrú lábbelit.A szoros cipő csak súlyosbítja a problémát,mivel még mélyebbre nyomja a körmöt a sérült bőrbe.A hegyes orrú cipő a benőtt köröm legnagyobb ellensége.

MEGELŐZÉSRŐL PÁR MONDATBAN!

Ügyeljünk arra is,hogy kötjük be a cipőnket,a lábfejünk ne csússzon a cipőben,hogy a lábujjunk ne nyomódjanak a cipő orrának.A legjobb ha a cipőfűző a lábközép felső részén a legszorosabb.

Bármilyen hihetetlenül hangzik,a szűk zokni vagy harisnya is hozzájárulhat a köröm benövéséhez,hiába bő és kényelmes a cipő.Válasszunk olyan zoknit vagy harisnyát ,amely nem szorítja össze a lábujjunkat.

Praktikus ötletem,hogy mindig a nap végén késő délután, kora este vásároljunk új cipőt!A lábfejünk ugyanis általában megdagad az egész napos talpalástól,ezért már délutánra egy kicsivel,de nagyobb.

Ha megfelelően illeszkedő cipőt szeretnénk vásárolni,vetessünk méretet a lábunkról.A lábfejünk,ahogy idősödünk,megnyúlik,

és kiszélesedik.Ezért azokat a lábbeliket,amelyek valaha jók voltak,most valóságos satunak érezhetjük.

Ha körmünket vágjuk,előtte néhány percig áztassuk a lábfejünket meleg vízben.A felpuhult körmöt egyenesre vágjuk,ne kerekítsük le a széleket,csupán finoman reszeljük le a sarkokat,hogy ne maradjanak élesek.

Ne tépkedjük,hanem ollóval vágjuk le a beszakadt lábkörmöt.Ha egy darabot leszakítunk,a köröm megmaradó szegélye belenőhet a lábujjba.

Végül,fontos,hogy fertőzésre utal ha lábujjunkból genny szivárog!Forduljunk orvoshoz!Akkor is ha a körömágyat ért sérülés következtében a köröm görbén nő.A pirosság,és különösen a lábfejen felfelé terjedő csíkok súlyos fertőzésre utalnak,akkos is ha az állapot nem jár lázzal.

Ha cukorbetegségben szenvedünk, a benőtt lábkörömmel forduljunk orvoshoz vagy pedikűröshöz mert ez is komoly szövődményekhez vezethet.

+Erősségek

Sokat segíthet mindenkinek!

-Hátrányok

Cukorbetegekre külön szabály!

janosom

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments