Otthonunkért - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Közzétéve 2021 október, 26 - 1:01

Az egészséges otthonunkért!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 800 Forint
Vonalkód: 10881

Már gyermek koromban a rendre, a tisztaságra tanítottak szüleim!

Katona is voltam ahol szintén követelmény volt a tiszta ágy, tiszta ruha, tiszta cipő és fegyver.

Így éltem eddig, és ezután is ezt teszem, gyermekeimet is így neveltem.Már általános iskolás korukban megágyaztak rendet csináltak maguk körül, úgy indultak a suliba.

Számomra borzalmas dolog ha rendetlen,piszkos házba kell bemennem, már a köszöb és ajtó állapota is árulkodik arról,hogy a lakásban milyen körülmények között él valaki.A kocsim  is mindig tiszta piszkosan, sárosan csak rendkivül ritkán állok be a garázsba.Ha a gépkocsim tiszta kivül belül, jobban érzem magamat s a kocsi is meghálálja szebben simábban megy így érzem.

No, de nem az én helyzetemről szokásaimról szeretnék írni hanem arról,hogy mit tehetünk az egészséges otthonunkért.

TANÁCSAIM:

Akármilyen alaposan is takarítunk,az összes kórokozótól lehetetlen megszabadulni.Mégis arra kérek, minden kedves olvasómat,hogy csökkentsük a vírusfertőzések gyakoriságát.Tehetünk ez ügyben sokat,mégpedig pl. minden étkezés előtt és minden WC használat után mossunk kezet.Ne nyúljunk a szemünkhöz, és a szánkhoz,nehogy a kórokozók a szervezetünkbe jussanak.Amikor valaki beteg,használjunk fertőtlenítőspray-t,a kilincsekre, a telefonkagylóra, és a csapokra is.

A mikroorganizmusok szaporodásához kiváló terep a vizes fogkefe.Számos vírus köztük az infulenza kórokozója,képes 24 óránál is tovább életben maradni a kefe sörtéin.Használjunk felváltva három fogkefét,hogy legyen idejük kiszáradni.Ha elkapjuk a náthát, felgyógyulásunk után a biztonság kedvéért cseréljük le mindhármat.Ha erre nincs mód öblítsük le hidrogen-peroxidos oldatban vagy szájvízben.

KONYHA:

A baktériumok a fogkeféhez hasonlóan a nedves konyharuhán és mosogatószivacson is könnyen elszaporodnak.

A Salmonella és a Campylobacter és más ételfertőzést okozó mikroorgazmusok a munkalap /asztal/ törlésére használt rongyról , a vágódeszkáról, is átkerülhetnek az ételekre és edényekre.A  biztonság kedvéért hetente cseréljük le a konyharuhákat, a szivacsokat, és használat után hagyjuk kiszáradni.Az is jó ötlet, ha fehérítős vízben gakran fertőtlenítjük őket,Én domestos-t ajánlom még az edényeket, poharakat  is azzal fertőtlentem ki.

A láthatatlan kórokozókkal szemben is  sikeresen harcolhatunk.

Poratkák megtelepedhetnek lakásunkban ha nem teszünk ellenük!

Ezek a mikroszkópikus élőlények elhalt bőrsejtekkel táplálkoznak,és székletük allergiát válthat ki.

De, hogyan szadulhatunk meg ezektől a kártevőktől,amelyeket még csak nem is láthatunk?

Hetente legalább egyszer porszívózzuk ki a szőnyegeket és a kárpitozott bútorokat!Én minden héten pénteken szoktam.

Mossuk ki az ágyneműket hetente,a törölközőket,legalább 60 fokos vízben,A paplanunkat és a párnának,amelyeket nem lehet olyan gyakran kimosni,minden héten egyszer kicentrifugázhatjuk,hogy elpusztítsuk a benne lévő poratkákat.Amikor a következő évszakra el akarjuk tenni, először mindig mossuk vagy tisztítassuk ki őket.

Nem kérdéses,hogy amikor erős tisztítószereket és más veszélyes anyagokat használunk,ablakot kell nyitni,és bekell kapcsolnunk a ventillátort.Létezik azonban ennél sokkal jobb megoldás is,ha ezeket a termékeket a háztartásban fellelhető természetes anyagokkal helyettesíthetjük.

ÁLTALÁNOS TISZTÍTÓSZER:

Oldjunk fel 4 evőkanál szódabikarbónát egy liter meleg vízben, ezzel törüljük le a csempét, asztalt stb.

Lefolyótisztót használhatunk ha a lefolyóba beleöntünk fél pohár szódabikarbónát ,majd fél pohár ecetet.Várjunk 5 percig majd öblítsük le meleg vízzel.

WC TISZTÍTÓ:

Keverjünk fertőtlenítő hatású krémet citromléből és bórax-ból ,/háztartási boltokban kapható/,kenjük a WC csészére, hagyjuk rajta 2 árán át,majd alapos súrolás után öblítsük le.

TŰZHELYTISZTÍTÓ:

Spricceljünk vizet a zsírfoltokra,amíg a tűzhely meleg,majd szórjunk rá sót.Amikor már a tűzhely kihűlt,töröljük le a szennyeződéseket.

ABLAK-TÜKÖR:

Híg  ecetes-vizes oldattal hatékony tisztítószert készíthetünk.Virágpermetező flakon segítségével spricceljük le az ablak üvegeket, vagy tükröt,maj kéztörlő papírral töröljük át.

PENÉSZ ELLEN:

Semmi sem sígíti jobban a penészgombák szaporodását,mint a nedvesség,ezért mindent megkell tennünk a lakásunk páratartalmának csökkentése érdekében.Oda kell figyelni a csöpögő csapokra,beázásokra, ezen kívül gyakran kell szellőztetni.

Folytathatnám még a praktikus tanácsaimat – számtalan helyen találkozhatunk ilyen praktikákkal-de úgy gondolom,hogy ha a fent leírtakat megszívleljük, gyakorlatban alkalmazzuk,akkor otthonunk valóban tiszta, kórokózómentes lehet.

+Erősségek

Hatékony módszerek!

-Hátrányok

Nincs!

janosom

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments