Közzétéve 2023 március, 10 - 9:09
ARANY SZAKÁCSKÖNYVRŐL!
Ár : 4500 Forint
Vonalkód: 15940
Ez a könyv a Black White kiadó gondozásában jelent meg 2002-ban, azaz már 21 éve.
Összesen 1299 receptet tartalmaz, és ezek a receptek a legjobb ételeket tartalmazzák.Van pár szakácskönyvem de általában ebből szoktam elkésziteni a legtöbb ételt, desszertet stb.Egyszerű, könnyen érthető s ez nem mindeggy.
Az irója ezt a könyvet univerzális szakácskönyvnek szánhatta,mert ebben a hétköznapi ételekről kezdve a legválogatottabb inyencfalatokig minden megtalálható, mi szem-szájnak ingere….
Bizonyára az volt a célja,hogy segitségünkre legyen abban,hogy bármilyen alkalomra,könnyűszerrel állithassuk össze a legmegfelelőbb étrendet.
A különböző Népek ételei is helyet kaptak ebben a könyvben. melynek megirásában hosszú évek tapasztalatai is benne vannak.
Ezt a könyvet Szilvássy Mariska szerkesztette.
Ő amit megizlelt vagy csak hallásból megismert új ételt mindig kipróbált, és ő maga is kreált újjakat.
Sokat utazott külföldre, és ezek során is igyekezett az illető ország sajátos, különleges ételeit megismerni, és hazatérve kipróbálni, elkésziteni.Esetleg a hazai izlésnek és lehetőségeknek megfelelően átalakitani.
Ezekkel az új receptekkel a szerző igyekezett segitségünkre lenni abban,hogy felfrissithetssük a hagyományos étrendünket, amelyek egyhangúvá válhatnak a szüntelen ismétléstől.
Az ételek elkészitésének módját igyekezett leegyszerűsiteni, hogy kevesebb időt igényeljen, a recepteket pedig részletesen megismertetni, hogy a fiatal, kevésbé tapasztalt háziasszonyok, szakácskodni szerető férfiak se ütközzenek nehézségekbe az elkészitésüknél.
Akik kézbe veszik ezt a könyvet haszonnal és élvezettel fogják forgatni,ezt garantálhatom!
Minden olyan személynek aki kedveli a szakácsművészetet csak ajánlani tudom.
Ebben az univerzális szakácskönyben amint már emlitettem is,a hétköznapi hagyományos, régi ételektől kezdve a legválogatottabb inyencfalatokig minden megtalálható!
A könyben megtalálhatóak továbbá a különböző nemzeti ételek, az izelitők, a levesek számtalan sok leirása, a levesbevalók,
fő-ételek, mártások, a saláták, és a köritések, a desszertek stb.is.
A francia ételektől az Olasz ételekig mind-mind helyet kaptak ebben a remekműben.
Kiragadva egyetlen receptet, annak bemutatására mennyire magasfokon összeállitott könyvről van szó leirom az
OLASZ TOJÁS receptjét.
HOZZÁVALÓK:
6 db tojás,- 6 dkg mentáli sajt,- 10 dkg vaj,- 3 evőkanál tej,- só, bors, kenyérszeletek, és zöldpetrezselyem.
ELKÉSZITÉSE:
Felolvasztjuk a vajat,és belekeverjük a reszelt sajtot.Kissé kihűtjük, azután habverővel erősen keverve belehabarjuk a tejet.
Ezután egyenként a tojásokat is.Amikor simára kavartuk, izlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és gőz felett sűrűre főzzük.
A tálban kúp alakúra halmozzuk.Fehér kenyeret vékony szeletekre vágjuk,forró vajban megpiritjuk,és körülrakjuk vele a tálat.
Ezután néhány szál petrezselymet piritunk meg a vajban, és szépen,csinosan elrendezzük a tojáskúpon.
Készen is vagyunk ezzel a remek étellel!
JÓ ÉTVÁGYAT KIVÁNOK!
Remekmű!
Nincs tudomásom rólla!
janosom
Ajánlom
Szabálysértés bejelentése
Minden hozzászólás