Esély Szakácskönyv 999 recept! - vélemény

Átlag: 4.95 (10 szavazat)

Közzétéve 2023 március, 10 - 9:09

ARANY SZAKÁCSKÖNYVRŐL!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 4500 Forint
Vonalkód: 15940

Ez a könyv a Black White kiadó gondozásában jelent meg 2002-ban, azaz már 21 éve.

Összesen 1299 receptet tartalmaz, és ezek a receptek a legjobb ételeket tartalmazzák.Van pár szakácskönyvem de általában ebből szoktam elkésziteni a legtöbb ételt, desszertet stb.Egyszerű, könnyen érthető s ez nem mindeggy.

Az irója ezt a könyvet univerzális szakácskönyvnek szánhatta,mert ebben a hétköznapi ételekről kezdve a legválogatottabb inyencfalatokig minden megtalálható, mi szem-szájnak ingere….

Bizonyára az volt a célja,hogy segitségünkre legyen abban,hogy bármilyen alkalomra,könnyűszerrel állithassuk össze a legmegfelelőbb étrendet.

A különböző Népek ételei is helyet kaptak ebben a könyvben. melynek megirásában hosszú évek tapasztalatai is benne vannak.

Ezt a könyvet  Szilvássy Mariska szerkesztette.

Ő amit megizlelt vagy csak hallásból megismert új ételt mindig kipróbált, és ő maga is kreált újjakat.

Sokat utazott külföldre, és ezek során is igyekezett az illető ország sajátos, különleges ételeit megismerni, és hazatérve kipróbálni, elkésziteni.Esetleg a hazai izlésnek és lehetőségeknek megfelelően átalakitani.

Ezekkel az új receptekkel a szerző igyekezett segitségünkre lenni abban,hogy felfrissithetssük a hagyományos étrendünket, amelyek egyhangúvá válhatnak a szüntelen ismétléstől.

Az ételek elkészitésének módját igyekezett leegyszerűsiteni, hogy kevesebb időt igényeljen, a recepteket pedig részletesen megismertetni, hogy a fiatal, kevésbé tapasztalt háziasszonyok, szakácskodni szerető férfiak se ütközzenek nehézségekbe az elkészitésüknél.

Akik kézbe veszik ezt a könyvet haszonnal és élvezettel fogják forgatni,ezt garantálhatom!

Minden olyan személynek aki kedveli a szakácsművészetet csak ajánlani tudom.

Ebben az univerzális szakácskönyben amint már emlitettem is,a hétköznapi hagyományos, régi ételektől kezdve a legválogatottabb inyencfalatokig minden megtalálható!

A könyben megtalálhatóak továbbá a különböző nemzeti ételek, az izelitők, a levesek számtalan sok leirása, a levesbevalók,

fő-ételek, mártások, a saláták, és a köritések, a desszertek stb.is.

A francia ételektől az Olasz ételekig mind-mind helyet kaptak ebben a remekműben.

Kiragadva egyetlen receptet, annak bemutatására mennyire magasfokon összeállitott könyvről van szó leirom az

OLASZ TOJÁS receptjét.

HOZZÁVALÓK:

6 db tojás,- 6 dkg mentáli sajt,- 10 dkg vaj,- 3 evőkanál tej,- só, bors, kenyérszeletek, és zöldpetrezselyem.

ELKÉSZITÉSE:

Felolvasztjuk a vajat,és belekeverjük a reszelt sajtot.Kissé kihűtjük, azután habverővel erősen keverve belehabarjuk a tejet.

Ezután egyenként a tojásokat is.Amikor simára kavartuk, izlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és gőz felett sűrűre főzzük.

A tálban kúp alakúra halmozzuk.Fehér kenyeret vékony szeletekre vágjuk,forró vajban megpiritjuk,és körülrakjuk vele a tálat.

Ezután néhány szál petrezselymet piritunk meg a vajban, és szépen,csinosan elrendezzük a tojáskúpon.

Készen is vagyunk ezzel a remek étellel!

JÓ ÉTVÁGYAT KIVÁNOK!

+Erősségek

Remekmű!

-Hátrányok

Nincs tudomásom rólla!

janosom

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Esély Szakácskönyv 999 recept! fotók

2023.01.26

Kevésből sokat!

Nem vásárolom túl magam,gyakorlottan mozgok a konyhában,a gyakorlat és a kreativitásból adódóan minden alapanyagot felhasználok, igyekszem nagyon minimálisat pazarolni a manapság igen drága...
Esély Szakácskönyv 999 recept! fotók

2023.01.24

Alma finomság!

Most egy nagyon exkluziv finomság elkészitését javasolom! Neve:Fehérboros alma! /MANDULÁS TOJÁSKRÉMMEL TÖLTVE/ Elkészitési ideje kb. 120 perc Mennyiség 4 főre Költsége...
Esély Szakácskönyv 999 recept! fotók

2022.10.17

Csirkemell diós mártással!

Most egy nagyon finom, egészséges ,egyszerű ételt javasolok elkészíteni! Én már többször elkészítettem és elnyerte a családom és vendégeim tettszését is.Ennek az ételnek az elkészítése viszonylag...