Mogyi popcorn - vélemény

Átlag: 4.63 (4 szavazat)

Kategória: Fogyókúra

Közzétéve 2023 április, 20 - 16:16

Amin változtatni kellene!_Vélemény!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 500 Forint
Vonalkód: 16761

A hazai étrendünkben túl sok a szénhidrát,mindenekelőtt a kenyér!

Különösen az irodai és könnyű fizikai munkát végzőknek kellene csökkenteniük a kenyérfogyasztást.Elsősorban a főzelékek, a burgonya és a gyümölcs mellé fogyasztott kenyeret kellene elhagyni.Nagyon fontos lenne csökkenteni a főtt tésztafélék fogyasztását is.

Nagyon káros és hátrányos a mértéktelen cukorfogyasztás,különösen akkor, ha a cukrot az étkezési szünetekben cukrászsütemények, csokoládé és más édesipari nyalánkság formájában fogyasztjuk.

Az elhizásnak és a gyakoru fogszuvasodásnak bvalószinűleg ez a leggyakoribb oka!

Hazai táplálkozási szokásainknak másik szembeszökő hibája az aránytalanul nagy zsirfogyasztás!

A viszonlag kisebb jövedelmű emberek étrendjében az olcsóbb zsir kiszoritja a drágább húst,amely a létfontosságú fehérjéket tartalmazza.Helyette pedig a fehérjefogyasztást kellene emelni.Elsősorban a tej fogyasztás növelése hozhatna e tekintetben lényeges javulást.Célszerű felhivni a figyelmet, különösen a túró, a savanyitott tejfélék, a joghurt, és a kefir, valamint a sajtok

értékes létfontosságú fehérjetartalmára.Sajnos manapság a nagy inflációs időszakban ezeknek a termékeknek az árai az egekbe emelkedtek.Korábban viszomnylag olcsón beszerezhetőek voltak.

Nagyon fontos lenne növelni a friss gyümölcsök,a főzelékek, zöldségek, burgonya, fogyasztását, hogy télen, nyáron egyaránt fedezzék a vitaminszükségleteinket.Még jobb ha minnél több ember  termelné meg házikertjében sajátmaga gyümölcs-és zöldség szükségleteit.Sajnos erre alig találunk példákat, már a falusi emberek sem termelnek inkább megvásárolják az üzletekben.Korábban nagyszüleink ha rendelkeztek kerttel nem mentek ilyen termékeket vásárolni,mindenki megtermelte magának szükségleteit.Egészségesebbek is voltak mint a mai korosztályok.

A házi termeléssel nemcsak a táplálkozás javulna, hanem a városban és falun lakók közelebb kerülhetnének a természettel,felelősségük fokozódna a környezet védelemmel szemben, és a fizikai munkával az érrendszerük egészségét is védenék!

Véleményem továbbá,hogy gyökeres változásra volna szükség a vendéglátóipar konyháiban is, ahol köritésnek túl gyakran adnak tésztaféléket, tarhonyát, rizst, stb.

Ezek helyett, zöldfőzelékeket, salátákat,és a savanyúságokat kellene előnyben részesiteni.

A modern táplálkozás ezek nélkül nem képzelhető el, hiszen a nehéz fizikai munkától megszabadult embernek nem tömeges kalóriákra, hanem sok rostanyagra, vitaminra, ásványi sóra és magas biológiai értékű fehérjére van szüksége.

NAPI  KALÓRIASZÜKSÉGLET:

Reggeli:   400                     600-700

Tizórai:    25-30                150- 250

Ebéd:       800-900           800-1000

uzsunna: 25-50                 150-250

Vacsora: 1250-1400         1400-1800

HIDEGEN VAGY MELEGEN?

Sok ember tanakodott már azon,hogy  vajon egyenértékű-e a táskában hordott hideg, száraz étel a főtt,meleg étellel.

Nagy általánosságban azt mondhatjuk,hogy a hideg ételekés italok fogyasztása, bizonyos mértékig hátrányosabb mint a melegeké.A meleg ételek párolognak, illékony anyagaik fokozzák az étvágyat,és a gyomornedvelválasztást.A főtt meleg ételek nemcsak inyünknek kellemesebb,hanem felhasználhatóságuk is jobb.Főzés közben ugyanis a kemény rostok fellazulnak, a keményitők megduzzadnak, a húsok megpuhulnak, kiszabadul belőlük a zsir, tehát valamennyi ételfajta emészthetővé válik.

Főzés közben az ételek izértéke is megnő.A meleg ételek fogyasztása mellett szól az is,hogy ezeket csak edényből rendsterint ülő helyzetben lehet fogyasztani, ami a sietős embert is arra kényszeriti,hogy munkáját abbahagyja,és legalább az étkezés idejére kikapcsolódjon.Minden érv tehát a meleg étkezés mellett szól.

Remélem,hogy ezen véleményem hasznos volt olbvasóim számára!

+Erősségek

Hasznos információk!

-Hátrányok

Nem tudok rólla!

janosom

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Mogyi popcorn fotók

2021.05.19

Mogyi popcorn

A mogyi popcorn a fiam kedvence néha amikor úgy van veszek egyszerű az elkészítése csak beteszem a mikróban és kipattogtatom van mindenféle ízben a mi izűnk a sós az újhagymás amikor úgy van veszek...
Mogyi popcorn fotók

2021.05.17

Ízletes csemege a csípős ízek kedvelőinek

A pattogatott kukorica Magyarországon (s világszerte) mindig is kedvelt csemege volt, régebben gyakran fogyasztott, elsősorban téli csemegének számított. Korábban gyakran ültettek a családi kertekben...
Mogyi popcorn fotók

2021.05.12

RÉGI CSEMEGÉNK

Régi csemegénk a Kukorica főzni való vagy pattogatni való. Gyerekkoromban mindig termelt nagyanyám pár csővel , hogy télen kitartson, vasárnap délutánonként pattogatott nekünk , a...