Akné - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Közzétéve 2021 július, 24 - 15:15

Akné gyógyítása!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 400 Forint
Vonalkód: 9675

Sok embernek okoz gondot az akné!

Különösen serdülő korban gyakori.Mindenkinél előfordult már,hogy a bőrén megjelent egy két pattanás.Ha azonban a mitesszerek három hónapon belül nem reagálnak a vény nélkül kapható gyógyszerekre,vagy a bőrünkön gyulladt,fájdalmas, csomók alakulnak ki,mindenképpen orvoshoz kell fordulni.

Felmerül a kérdés,hogy kinyomjam vagy ne nyomjam.Javaslatom,hogy jobban tesszük ha a problémás arcbőrünk kezelését kozmetikusra bízzuk.Ha mégis neki akarunk látni a pattanásainknak, kövessük a bőrgyógyászok által is elfogadott lépéseket.

A  fehér mitesszerek eltávolításához tisztítsuk meg a bőrfelületet,és 3 másodpercig nyílt lángba tartva vagy gyógyszertári alkoholba mártva sterilizáljunk egy tűt.A hegyével finoman nyissuk meg a pattanást,töröljük ki vattával,majd fertőtlenítsük 3 százalékos hidrogén-peroxid oldattal.Semmiképpen ne nyomkodjuk vagy csipkedjük,a pattanást,mert ezzel csak tovább rontunk a helyzeten.

Tapasztalatom és egyben véleményem is,hogy ha túlzásba visszük bőrünk tisztítását, a faggyúmirigyeket  még több zsír termelődésére ösztönözzük.Javasolom, ne használjunk szemcsés lemosókat.Mosdókeszyű helyett vattalabdával töröljük át arcunkat.

Sajnos gyakran kénytelenek vagyunk magung bajlódni a pattanásokkal,amelyek jóval a kamasz kor után is komoly kárt tehetnek  a megjelenésünkben, az önbizalmunkről már nem is beszélve.A sokféle vény nélkül kapható  készítmények melett, egyszerű kezelési módok is rendelkezésre állnak.

Készthetünk házilag arclemosót!Mi kell ehez?  Egy teáskanál keserű só- 3  csepp jód-és 125 ml víz keveréke.

Forraljuk fel és amikor kihűlt vattával vigyük fel a bőrre.Javaslatom,hogy a férfiak borotválkozás után gyógyszertári alkohollal fertőtlentsék a borotvát, megakadályozva a baktáriumok elszaporodását.

Alternatív kezeléseket is használtam már a pattanások kezelésére ezért pár lehetőséhet itt közzé is teszek.

Naponta háromszor tegyünk egy csep teafaolajat a pattanásra.Ezzel megakadályozzuk a fertőzést és meggyorstjuk a gyógyulást.

Használhatunk 5 %-os  benzoil-peroxid oldatot is ,ami szintén hatásos.

Igyunk naponta 1-2 pohár  barátcserjeteát.

Nyomjunk ecetbe vagy citromlébe mártott vattát a pattanásra.

Lefekvés előtt a pattanásra nyomott fogkrém is hatásos lehet.

Egy teáskanál szerencsendió és méz keveréke is jó.

Aole Vera szintén hatásos én már próbáltam,javasolom.Vásároljunk aliés készítményt,vagy réseljük ki a zselét egy levágott aloe vera leveléből,és

alkalmazzuk közvetlenül a bőrünkön.

Remélem,hogy tapasztalataim átadásával segíthettem az aknés problémával köszködőknek.

Mielőbbi gyógyulást kívánok!

+Erősségek

Házilag kezelhető!

-Hátrányok

Idő múlásával orvoshoz kell fordulni!

janosom

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments