Közzétéve 2023 január, 24 - 14:14

Ahogyan én csinálom!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 2300 Forint
Vonalkód: 14917

DIÓS CSIRKE!

Már nagy gyakorlatom van benne, régen készitem a családom nagy örömére!

A recept 4 -5 személyre szól, elkészitési ideje 180 perc.

HOZZÁVALÓK:

50 dkg csirkemellfilé

2 tojás

7 dkg dióbél

fél dl 30%-os tejszin

1 kisebb fej vöröshagyma

só, frissen őrölt bors,

1 szál rozmaring

3 szál kakukkfú,

1 dkg vaj, a kenéshez,

1 csokor petrezselyem.

A zellersalátához:40 dkg zellergumó- só- 1 citrom-0,7 dl olivaolaj-1 csokor petrezselyem-4-5 salátakehely.

ELKÉSZITÉS MENETE:

1/A csirkemellet éles késsel apróra vágjuk,keverőtálba tesszük,hozzáadjuk a tojást,a durvára vágott dióbelet,a tejszint,a felkockázott hagymát,és sóval, borssal apritott rozmaringgal, kakukkfúvel izesitjük,és jól összedolgozzuk.

2/Vajazott alufóliára szedjük,eligazitjuk, felcsavarjuk, mint a szaloncukrot.

Forró vizzel töltött tepsibe tesszük, 180 fokos sütőben, és 40-50 perc alatt kigőzöljük,majd deszkával lepréseljük, és lehútjük.

3/A salátához a meghámozott, vékony csikokra vágott zellert sós vizben roppanósra főzzük, lecsepegtetjük,és  a citrom vékonyra reszelt héjával, kicsavart levével, az olivaolajjal, az apritott petrezselyemmel és sóval izesitjük.

4/Tálaláskor a pástétomot kibontjuk a fóliából, az apritott petrezselyembe forgatjuk, éles késsel félujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és a jégsalátakelyekbe szedett zellersalátával együtt tányérra téve, hidegen tálaljuk.

Javasolom:

Friss pékárút kináljuk mellé, a csirkepástétomba izlés szerint tehetünk bármilyen magvat, pl. fenyő-tök-napraforgó-szezánmag.stb.

Jó étvágyat kivánok!

Családom nagyon szereti, rokonaknak, ismerősöknek akik nállunk megfordultak, közkivánatra is elszoktam késziteni egy évben több alkalommal is.

A kép minőségéért elnézést kérek, nem vagyok jó fotós,de a valóságban nagyon szép izléses ételről van szó.

A benne lévő alapanyok egy része, mint a zeller, a a petrezselyem, a kakukfú és a rozmaring is jól szolgálják egészségünket!

Petrezselyem pl. vizhajtó, immun erősitö. segiti az emésztést és számtalan sok vitamint is tartalmaz.

A zeller is egy fantasztikus gyógyhatással bir, halványitó, immunerősitó, javitja az emésztést, a látást, fiatalitja a bőrt,és nagyon sok vitamint tartalmaz.

A kakukkfű és a rizmaroming nemcsak fúszer növények . hanem rendkivül sok gyógyhatást gyakorolonak  szervezetünkre ezért ezeket érdemes gyakran fogyasztani, ételeinkbe használni.

+Erősségek

Nagyon finom, laktatós étel!

-Hátrányok

Időigényes!

janosom

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Bartholomaeus Platina reneszánsz recepjei fotók

2023.03.25

Miért együnk halat!-Véleményem!

A hal nemcsak,hogy finom étel,hanem nagyon egészséges is, azonkivül nagyon változatosan elkészithető. Könnyen emészthető, fehérjében gazdag étel, tele hasznos vitaminokkal, ásványi anyagokkal,...
Bartholomaeus Platina reneszánsz recepjei fotók

2023.01.31

Klasszikus étel!

Legyen a neve:SÜLT OLDALAS TARHONYÁVAL,LECSÓSAN! Kivül ropogós,belül szaftos,megfelelően fúszerezett oldalast sütni nem egxszerű feladat. Ezzel a receptel biztos finom lessz! Hozzávalók: ...
Bartholomaeus Platina reneszánsz recepjei fotók

2022.11.08

Csodálatos receptek a XV. századból

Bartholomaeus: Platina reneszánsz receptjei az első nyomtatott szakácskönyv volt. Bartholomaeus Platina (1421-1481) között élt és latin nyelven alkotó olasz történész, esszéista, gasztronómus, író...