Teherautós LEGO - vélemény

Átlag: 4.5 (1 szavazat)

Kategória: Gyerekjáték

Közzétéve 2021 november, 15 - 14:14

A LEGO a végtelen játék birodalma!

A LEGO DUPLO a legjobb, amit gyermekednek kívánhatsz. Én a teherautós változatot néztem ki, a dobozban van egy billenős kisteherautó, lánctalpas exkavátor, amelynek mozognak a lánctalpai, elforgatható még a kabinja is és jó nagy lapátjai vannak. Van hozzá két útépítő munkás, lapát és tábla meg nagy kockák, amit lehet fuvarozni. A játék elemeit úgy tervezték, hogy azok biztonságosak legyenek, ezért javasolják óvódáskortól.

A LEGO-val a gyerekek megtanulhatják a színeket és a formákat. Amikor játszanak akkor új készségeket sajátítanak el és a régiek is tökéletesednek. Nagyszerű arra, hogy megismerjék a tanulást, az indoklást, és a képzelőerő fejlődjön. Kipróbálták, hogy ha többféle LEGO-t adtak a gyerekek kezébe építési útmutató nélkül azonnal izgatottá válnak, hogy saját maguk találjanak ki különböző módokat az elemek összerakására. Próbálkozásokon és hibákon keresztül jön rá, hogy lehet őket jól összerakni, hogy alkosson egy új formát. Fejleszti a finom-motoros készségeket az elemek méretei és formái, összeilleszthetőségük által. Ez fontos a folytonos kézügyesség és koordinációs javuláshoz, amely később segít a kézírásban, az önálló öltözködésben, színezésben, kézművesedésben. Csapatjátékban bevezeti és támogatja az egyenlő bánásmódot a kölcsönös osztozkodással, melynek segítségével a gyerekek kapcsolatot teremtenek egymással. Egy gyerek, aki felépít egy működő dinót vagy autót az érdeklődni fog és tanulni is akar. Könnyebben elsajátítják később a matematikát is. Építkezés közben megtanulják az ok-okozati összefüggéseket, a sorozatokat és a problémák megoldását. Megértik az építési útmutató követésével, hogy bizonyos sorrendet betartva bizonyos végeredményt kapnak. Persze van több megoldási lehetőség az elemek összeillesztésére, de ezt ő dönti el mit alkalmaz.

Azok a gyerekek, akik a LEGO-val játszanak türelmesek, kitartóak lesznek. Megtanulják az instrukciók követését a kreativitásuk megtartása mellett. Nem utolsó sorban fejleszti az önbizalmukat és a személyiségüket is.

Egyszónak is 100 a vége a gyerekek és felnőttek is egyaránt imádják a LEGO-t!

+Erősségek

gyerekbarát, könnyen kezelhető, tisztántartható

Buksika

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments