Közzétéve 2023 február, 01 - 8:08
A cukrász sem csinálja jobban!
Ár : 1500 Forint
Vonalkód: 15111
A képen látható finomság nem más mint:
MÉZES KRÉMES!
A szokványos közismert krémesre nem hasonlit és nem is úgy kell elkésziteni.
Elég munkaigényes több mint 1 órát kell rászánni,hogy elkészüljön és plussz a sütési pihentetési idő.
Ennek ellenére érdemes belefogni megéri a fáradozást.
Kezdjünk is hozzá!
HOZZÁVALÓK!(25 szelethez)
Tésztájához:
4 ek.méz-5 dkg vaj-3 ek.porcukor-5+2 ek.tej-2 tojás- 45 dkg liszt-1 csapott evőkanál szódabikarbóna-1 ek.citromlé-2 ek.kakaó.
Krémhez:
2 csomag tejszin izú pudingpor-7 dl tej-25 dkg.margarin-20 dkg.porcukor és 2 mokkás kanál kakaó.
Tetejére:
20 dkg.étcsokoládé tortabevonó-1 ek.olaj
ELKÉSZITÉSE:
A mézet, a vajat, a porcukrot az 5 ek.tejet összemelegitjük, összegyúrjuk a tojással, a liszttel, a szódabikarbónával, és a citromlével.A tésztát kétfelé vesszük, felébe beledolgozuk a 2 ek. tejben elkavart kakaót.
Mindkét tésztát két egyforma lappá nyújtjuk, és lisztezett tepsibe hátoldalán 180 fok-os sütőben világosra sütjük.Két világos és két kakakós lapot sütünk.Ezután hagyjuk kihúlni.
A krémhez a tejben megfőzzük a pudingot, és kevergetve kihútjük.A margarint a porcukorral kihabositjuk, kanalanként hozzáadjuk a pudingot, és egyharmad részébe beledolgozzuk a kakaót.
A képen látható módon állitjuk össze a süteményt.A tetejére a csokoládét vizgőz felett felolvasztjuk, elkeverjük benne az olajat, és a mázat a sütemény tetejére locsoljuk.Egy éjszakéra hidegre tesszük, csak utána szeleteljük fel, hogy a lapok megpuhuljanak.
MÁSIK FINOMSÁG!
TÚRÓSZUFLÉ!
Elkészitési ideje 35 perc és a sütés ideje.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg.sovány túró-2 szál zöldhagyma- 1 cs. petrezselyem- 1 ek.vaj a formához- 3 tojás- 2 ek.búzadara.
A spenótágyhoz: 2 fej salottahagyma- 2 gerezd fokhagyma- 50 dkg. friss spenót- 2 ek. vaj- 1 csipet currypor.
ELKÉSZITÉS MENETE:
A szufléhoz a túrót áttörjük, a hagymát megtisztitjuk, összevágjuk.A petrezselymet felapritjuk, a sütőt 160 fokra előmelegitjük.
Vajjal kikenünk 4 szufléformát, vagy hőálló csészét.
A szufléhoz a tojás fehérjét egy csipet sóval habbá keverjük, a sárgáját kikeverjük a búzadarával meg a túróval, majd sózzuk, borsozzuk.Hozzáadjuk a zöldhagymát, és a petrezselymet is.Végül kisebb adagokban belekanalazzuk a tojáshabot.A masszát a formákba öntjük, majegy egy magas peremű tepsibe sorakoztatjuk és köréöntünk kb. 1 centi magasságban langyos vizet.
A sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Amig a szuflé sül a salotthagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra összevagdaljuk.a spenótot leöblitjük.Serpenyőben a forró vajon üvegesre piritjuk a hagymát, fokhagymát és a spenótot is megfonnyasztjuk rajta.Sóval, borssal a curryvel izesitjük és a kész szufléval tálaljuk.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Izletes és finom!
Munka, idő igényes!
janosom
Ajánlom
Szabálysértés bejelentése
Minden hozzászólás