Közzétéve 2023 február, 01 - 8:08

A cukrász sem csinálja jobban!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 1500 Forint
Vonalkód: 15111

A képen látható finomság nem más mint:

MÉZES KRÉMES!

A szokványos közismert krémesre nem hasonlit és nem is úgy kell elkésziteni.

Elég munkaigényes több mint 1 órát kell rászánni,hogy elkészüljön és plussz a sütési pihentetési idő.

Ennek ellenére érdemes belefogni megéri a fáradozást.

Kezdjünk is hozzá!

HOZZÁVALÓK!(25 szelethez)

Tésztájához:

4 ek.méz-5 dkg vaj-3 ek.porcukor-5+2 ek.tej-2 tojás- 45 dkg liszt-1 csapott evőkanál szódabikarbóna-1 ek.citromlé-2 ek.kakaó.

Krémhez:

2 csomag tejszin izú pudingpor-7 dl tej-25 dkg.margarin-20 dkg.porcukor és 2 mokkás kanál kakaó.

Tetejére:

20 dkg.étcsokoládé tortabevonó-1 ek.olaj

ELKÉSZITÉSE:

A mézet, a vajat, a porcukrot az 5 ek.tejet összemelegitjük, összegyúrjuk a tojással, a liszttel, a szódabikarbónával, és a citromlével.A tésztát kétfelé vesszük, felébe beledolgozuk a 2 ek. tejben elkavart kakaót.

Mindkét tésztát két egyforma lappá nyújtjuk, és lisztezett tepsibe hátoldalán 180 fok-os sütőben világosra sütjük.Két világos és két kakakós lapot sütünk.Ezután hagyjuk kihúlni.

A krémhez a tejben megfőzzük a pudingot, és kevergetve kihútjük.A margarint a porcukorral kihabositjuk, kanalanként hozzáadjuk a pudingot, és egyharmad részébe beledolgozzuk a kakaót.

A képen látható módon állitjuk össze a süteményt.A tetejére a csokoládét vizgőz felett felolvasztjuk, elkeverjük benne az olajat, és a mázat a sütemény tetejére locsoljuk.Egy éjszakéra hidegre tesszük, csak utána szeleteljük fel, hogy a lapok megpuhuljanak.

MÁSIK FINOMSÁG!

TÚRÓSZUFLÉ!

Elkészitési ideje 35 perc és a sütés ideje.

HOZZÁVALÓK:

25 dkg.sovány túró-2 szál zöldhagyma- 1 cs. petrezselyem- 1 ek.vaj a formához- 3 tojás- 2 ek.búzadara.

A spenótágyhoz: 2 fej salottahagyma- 2 gerezd fokhagyma- 50 dkg. friss spenót- 2 ek. vaj- 1 csipet  currypor.

ELKÉSZITÉS MENETE:

A szufléhoz a túrót áttörjük, a hagymát megtisztitjuk, összevágjuk.A petrezselymet felapritjuk, a sütőt 160 fokra előmelegitjük.

Vajjal kikenünk 4  szufléformát, vagy hőálló csészét.

A szufléhoz a tojás fehérjét egy csipet sóval habbá keverjük, a sárgáját kikeverjük a búzadarával meg a túróval, majd sózzuk, borsozzuk.Hozzáadjuk a zöldhagymát, és a petrezselymet is.Végül kisebb adagokban belekanalazzuk a tojáshabot.A masszát a formákba öntjük, majegy egy magas peremű tepsibe sorakoztatjuk és köréöntünk kb. 1 centi magasságban langyos vizet.

A sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.

Amig a szuflé sül a salotthagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra összevagdaljuk.a spenótot leöblitjük.Serpenyőben a forró vajon üvegesre piritjuk a hagymát, fokhagymát és a spenótot is megfonnyasztjuk rajta.Sóval, borssal a curryvel izesitjük és a kész szufléval tálaljuk.

JÓ ÉTVÁGYAT!

+Erősségek

Izletes és finom!

-Hátrányok

Munka, idő igényes!

janosom

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Tünde Cukrászda Szolnok fotók

2023.01.31

Süssünk finom süteményt!

Szilvás rolád! Nagymamám gyakran meglepett ezzel a finomsággal.Megtanultam hogyan kell ezt elkésziteni és most közre adom. HOZZÁVALÓK: 4tojás -4 evőkanál cukor- 1 jó...
Tünde Cukrászda Szolnok fotók

2021.03.29

Kádár volt Tünde lett a Szolnoki híres cukrászda!

Szolnok legrégebbi cukrászdájának a történetét, hoztam most el. A régi neve Kádár Cukrászda volt( Kádár Kálmán 1890-ben alapította meg).A Tünde 110 éves ebben az éveben, és bizony egy történelme van...