Közzétéve 2021 december, 10 - 18:18

100 % pamut


Megvásárolt: link

Igazán divatos ez a hosszú ujjú, finom kötött pamutruha texturált mintával, kerek nyakkal, derekán ráncolt varrattal, bővülő szoknyarésszel.

Ez vajon rugalmas, formatartó, színtartó?

A kötött kelméknek sok előnyös tulajdonsága van többek között, hogy a kelmét alkotó fonalak laza sodratúak, hajlékonyak, puhák. A szemek kapcsolódása miatt a kelmék laza szerkezetűek, hajlékonyak lesznek. Jól simulnak a testre, követik a test alakját viselés közben. Rugalmasak, így a húzóerő hatásának megszűntével könnyen visszaalakulnak, visszanyerik eredeti alakjukat. A szövetekhez képest a kötött kelmék szabadabb mozgást biztosítanak a viselőjüknek. A kézelőnél, a fejnél, derékrészen lévő kötött szegélyek jól zárnak és rugalmasak. A testméretekben mutatkozó különbségek rugalmasságuk jól kiegyenlíti. Laza, lyukacsos szerkezete miatt nyáron jó légáteresztő. Télen a felsőruházat alatt viselve melegen tart.

Hátrányos tulajdonságai, hogy viszonylag nagy a nyúlásuk és viselés közben fokozatosan csökken rugalmasságuk. Hosszabb-rövidebb használat után már nem simulnak szorosan a testre, megnyúlhatnak. Az ép szélőre kötött vetülékrendszerű kelmék felfejthetők, a fonal visszabontható. A szemek sérülésekor a fonalak kicsúsznak egymásból és a szem lefut. Ez az egyik leghátrányosabb tulajdonsága a kötött kelméknek.

Mitől lesz színtartó? A kelméket legtöbbször utólag színezik a megfelelő színre. A színtartósság mértéke a festési eljárástól és a megfelelő festéktől függ. 40 fok felett veszítenek a színükből, vasalás is alacsony hőfokon, szárítógépi szárítást nem érdemes használni.

Az árukat minden esetben fel kell címkézni, amely tartalmazza a gyártóra vonatkozó olyan információkat, mellyel pontosan azonosítható. A vásárlási tájékoztatónak állnia kell kezelési útmutatóból és minőségi tanúsítványból. Több jelképet tartalmaz a címke, mint például a mosás, fehérítés, szárítás, vasalás, vegytisztítás. Ezek a piktogrammok útmutatást adnak a felhasználónak arra vonatkozóan hogyan járjon el a termékkel ezekben az esetekben. A konfekcionált ruházati termékek esetén méretjelzésnek is kell lennie, amit bármelyik országban felismerhetnek.

Ha kötött terméket veszel mindenképpen nézd meg a kelmében lévő szemek számát, figyeld meg hogyan alkotnak szemsort, az egymásfölöttiek szemoszlopot. Nézd meg a szín és fonákoldal jellegzetességeit is. Húzgáld meg a terméket különböző irányokba és figyeld meg a rugalmasságát. Mindenképpen nézd meg a címkét pontosan tudod e értelmezni a piktogramokat, azonosítani a gyártót. Ez alap.

Ez a kis ruhadarab jól viselhető utcai, hétköznapi használatkor, kirándulásokon, szabadidős tevékenységekkor. Ebben igazi kis egyéniség lehet viselője.

+Erősségek

meleg

-Hátrányok

nyúlik, tekeredik, színét veszti

Buksika

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments